OHJAAJAT

Jukka Helminen Jukka Helminen (s. 1958)

Helminen aloitti budouransa aikidolla 1977 Ichimura-sensein (aikido 6. dan shihan, Aikikai, iaido renshi 6. dan) ohjaamalla peruskurssilla Helsingissä. Jukka on Yoshinkain pääopettaja ja puheenjohtaja. Hän ohjaa aikido-, kobudo- ja iaidoleirejä sekä shiatsukoulutuksia Suomessa, Baltian maissa ja Venäjällä sekä viikoittaisia aikido-, qi gong- ja Suioryu iaikenpo -harjoituksia Helsingissä Vuosaaren Viikingit ry:ssä / Budoviikingit.

Jukka on ollut Suomen iaidossa taustavaikuttajana ja työmyyränä hyvin alusta asti (mm. Suomen Iaidoliitto ry:n puheenjohtaja liiton perustamisesta marraskuusta 1986 lähtien vuoteen 2009). Hän harjoitteli Muso Shinden ryu -iaidoa Takada-sensein (iaido hanshi 10. dan, Muso Shinden ryu menkyokaiden) johdolla 1986-2009 saavuttaen iaido 6. dan arvon (Nippon Iaido Kyokai), Muso Shinden Ryu iaihyoho shomokuroku 2. dan sekä Keishicho ryu iaido 3. dan. Suomen Aikidoliitossa Jukka toimi mm. hallituksen jäsenenä 1989-1991 ja dankollegion jäsenenä sen perustamisesta lähtien sen lopettamiseen asti (1988-1996). Helminen toimii myös Suomen Aikidoliiton alaisen Teknisen valiokunnan jäsenenä, sen perustamisesta lähtien 1997-.

Hän on myös shiatsuterapeutti ja reikihoitaja.

Nykyiset opettajasuhteet: Jukan budo-opettajia ovat Yoshimitsu Katsuse-sensei (Suio ryu iaikenpo 15. soke), Kazuo Igarashi -sensei (Aikikai aikido 8. dan shihan) ja Yasuo Kobayashi -sensei (Aikikai aikido 8. dan shihan).

Helmisellä on seuraavat arvot:

Helmisellä on lisäksi seuraavien yhdistysten kunniajäsenyys:

e-mail: jukka.helminen @ gmail.com

Roy Hagel Roy Hagel (s.1971)

Hagel aloitti budoharjoittelun Kotkassa vuonna Wado Ryu karatella (1983-1986, 1987-1991), harjoitellen vuoden (1986-1987) välissä taekwondoa. Vuonna 1993 Hagel aloitti aikidon ja myöhemmin mukaan tulivat vielä 1994 iaido ja 1996 jodo.

Hagel aloitti aikidon harjoittelun vuonna 1993 Antti Paateron opissa ja tutustui tulevaan aikido- ja iaido-opettajaansa Jukka Helmiseen vuonna 1994 Kotkassa pidetyllä aikidoleirillä. Iaidon ensioppinsa hän sai Suomen Muso Shinden ryu yhdistyksen leireillä. Iaidotyylisuuntana oli tuolloin 1994-2006 Muso Shinden ryu Takada Gakudo -sensei pääopettajana ja Hagel saavutti siinä iaido 2. dan arvon 2001 (Nippon Iaido Kyokai) sekä daikyo shinsa-in kyugraduointi tuomariarvon 2004 (Yushingi Juku Takada Dojo). Lisäksi iaidon ohella Roy harjoitteli Shindo Muso ryu jodota 1996-2003 saavuttaen 1.kyu arvon (Yushingi Juku Takada Dojo 2002).

Vuodesta 2006 Hagel aloitti harjoittelemaan Suio ryu iaikenpoa. Nykyisin Hagel opettaa ja harjoittelee ZNKR iaidoa (seitei) ja Suio ryu iaikenpoa Gu Do Ken Kai -seurassa (Kotkan kendoseura) sekä aikidoa Kotkan Judoseuran aikidojaostossa. Nykyään Hagelilla on Suioryu iaikenpo chuden (15. soke Katsuse Yoshimitsu), ZNKR iaido 2. dan (FKA 2010) ja aikido 1. dan (Zaidan Hojin Aikikai 2001). Nykyiset opettajasuhteet: Jukka Helminen -sensei aikidossa, ZNKR iaidossa ja Suio ryu iaikenpossa.

e-mail: roy.hagel @ kymp.net

Eero Liiv

Eero harjoittelee ja opettaa ZNKR iaidoa ja Suio ryu iaikenpoa Tallinnan Iaidoklubissa. Nykyiset opettajasuhteet: Jukka Helminen -sensei aikidossa, ZNKR iaidossa ja Suio ryu iaikenpossa.

Eerolla on seuraavat arvot:

e-mail: eero.liiv @ gmail.com

Samu Nuojua (s. 1971)

Seuramme yhtenä iaido-ohjaajana toimii ZNKR seitei-iaidossa Samu Nuojua. Samu aloitti nuorena budoharjoittelun taekwondolla (1986), ja myöhemmin lajiksi tuli aikido (1996) ja sen oheen sittemmin iaido (2002). Samu on ehtinyt kokeilla myös shurikenjutsua.

Nuojua suoritti aikidossa 1. kyun 2003 (Suomen Aikidoliitto ry). Iaidoharjoittelu oli alkuun Muso Shinden ryu -tyyliä, jossa Samu suoritti 3. kyun 2004 (Yushingi Juku Takada Dojo). Vuonna 2006 iaidon harjoittelu vaihtui ZNKR iaidoon ja Suio ryu iaikenpoon.

Samu suorittaa Suomen Kendoliiton 1. tason iaido-ohjaajakoulutusta. Hän ohjaa ZNKR iaidoharjoituksia Vuosaaren Viikingit ry:ssä/Budoviikingit. Nykyiset opettajasuhteet: Jukka Helminen -sensei ZNKR iaidossa ja Suio ryu iaikenpossa.

Samulla on seuraavat arvot:

Antti Ollikka Antti Ollikka (s. 1982)

Ollikka aloitti budouransa iaidolla Kouvolassa 2004 Anssi Sairasen ohjauksessa budoseura Heijoshinissa. Iaidon rinnalle tuli lisäksi kendo Pasi Ahosen ohjauksessa vuonna 2006 budoseura Kaigarassa.

Ollikka aloitti Muso Shinden ryu iaidolla, saavuttaen 3. kyun 2006 (Yushingi Juku Takada Dojo). Antti harjoitteli sitä vuosina 2004-2007 opettajinaan Anssi Sairanen ja Jukka Helminen. Keväällä 2007 iaidotyyli vaihtui ZNKR iaido seiteigataan ja Suio ryu iaikenpoon.

Nykyisin Ollikka opettaa ZNKR iaidoa budoseura Kaigarassa Kouvolassa. Antin nykyinen opettaja on Jukka Helminen-sensei ZNKR iaidossa ja Suio ryu iaikenpossa

Antilla on seuraavat arvot:

email: kaigara.kouvola @ gmail.com

Rein Paluoja Rein Paluoja (s. 1954)

Paluoja aloitti budon Shotokan-karatella 1972, jota hän harjoitteli 90-luvun alkuun asti. Eestissä karate kiellettiin pari kertaa, joten kenellekään ei voitu kertoa harjoittelusta. Harjoittelu tapahtui verryttelyasuissa ja koripalloja oli pidettävä mukana harjoituksissa hämäyksen vuoksi. Rein harjoitteli 90-luvun alussa myös hieman Wonhwado:ta ja tai chi:tä.

Vuonna 2000 Rein aloitti Jukka Helminen -sensein johdolla Muso Shinden Ryu iaidon harjoittelun saavuttaen arvot iaido 3. dan (Nippon Iaido Kyokai) ja sankyu shinsa-in graduointituomariarvo (Yushingi Juku Takada Dojo, Juku-cho Gakudo Takada iaido hanshi 10. dan). Rein on lopettanut Muso Shinden ryu harjoittelun. Vuonna 2001 hän aloitti, myöskin Jukka Helmisen johdolla, Taura Muso ryu kobudon harjoittelun. Nykyään Rein harjoittelee ja opettaa Okinawan kobujutsua sekä on aloittanut uudestaan tai chi:n harjoittelun. Rein Paluoja ohjaa iaido- ja kobudoharjoituksia Tallinnassa ja Tartossa Eestissä VK Budokan Mitsubachi dojossa .

Reinillä on seuraavat arvot:

email: rein.paluoja @ dcc.ttu.ee

Kai Karvonen Kai Karvonen

Kailla on seuraavat arvot:

e-mail: kaitsu.karvonen @ gmail.com