Yo on japania ja tarkoittaa kasvatusta tai opetusta, shin on mieli ja/tai sydän ja kai on yhdistys. Yoshinkaissa harjoitellaan japanilaista budoa koko sydämestä. Opettajana toimii Jukka Helminen sekä hänen valtuuttamansa apuohjaajat eri puolilla Suomea ja Viroa.

Yoshinkai Ry:n perustamiskokous pidettiin 5.1.2003 Vuosaaressa ensimmäisen yhdistyksen nimissä järjestetyn harjoitusleirin yhteydessä. Yhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 24.3.2003, Suomen Iaidoliittoon 3.9.2003 ja Suomen Aikidoliittoon 2012. Tällä hetkellä Yoshinkain harjoittelu tapahtuu Helsingissä Herttoniemessä (Yoshinkai Hombu dojo) sekä jäsenten toimesta muissa seuroissa eri paikkakunnilla; yhdistyksellä on henkilöjäseniensä kautta ohjattua toimintaa Helsingissä, Kotkassa, Kouvolassa, Savonlinnassa ja Tallinnassa.

Yoshinkaissa Hombudojolla harjoitellaan Aikikai aikidoa Jukka Helmisen välittämällä tavalla sekä Suioryu iaikenpoa nykyisen 15. soke Katsusen tavalla. Osa jäsenistöstä harjoittelee myös Suioryu iaikenpoa ja/tai aikidoa Jukka Helmisen johdolla muissa dojoissa. Harjoitusleirejä on järjestetty yhteistyössä paikallisten budoseurojen kanssa Helsingissä, Kotkassa, Kouvolassa, Savonlinnassa ja Tallinnassa.

Jäsentiedote 16.3.2020

Yhdistyksen www-sivut avattiin 10.9.2005. Edellinen päivitys 18.3.2020.