Juha Taskinen - elokuvaaja-ohjaaja, valokuvaaja, kirjailija
Etusivu

Tuotanto

Kuvagalleria

Linkit

YhteystiedotNorppa Taskinen Ky

Norppamatkat


in English

Norppamatkaesite

Lisää tietoa ja varaukset täältäJÄÄTÄ RAKASTAVAT -saimaannorppaelokuva

Yle 1 esittää Juhan uusimman elokuvan Jäätä rakastavat
ma  9.4.2012 klo: 11:40Saimaannorppa on jääkauden antama aarre. Maailman vähälukuisimman hylkeen alle 300-yksilön kanta elää verkkokalastuksen ja rantarakentamisen puristuksissa Saimaan pienissä järvialtaissa ja lähempänä ihmistä
kuin mikään muu hylje. Jää ja lumi ovat arktisen hylkeemme turva ja ilmastonmuutos on lisännyt norppien ahdinkoa leutojen talvien kurimuksessa.
Saimaannorppaan kohdistuukin suuri ja välitön uhka hävitä maapallolta.

Avara Luonto-dokumentissa katsoja viedään Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden mukana järville ja jääkentille, jossa seurataan
radiolähettimillä
varustettujen yksilöiden liikkeitä, elämää ja kohtaloita. Elokuvan toinen käsikirjoittaja on tutkija Mervi Kunnasranta ja sen on leikannut Raimo Raitahila. Jäätä Rakastavat -elokuva on ohjaaja ja kuvaaja Juha Taskisen hylkeistä kertovien dokumenttien päätyö ja siihen on koottu viidentoista vuoden aikana tallennettuja huippuhetkiä, joissa ennen näkemättömillä vedenalaisilla tapahtumilla on suuri osuus.

Elokuva on tehty yhteistyössä YLE1 Yhteistuotannot/Erkki Astalan kanssa. Dokumenttia on tukenut Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö ja elokuvan erikoisversion esittää TV-kanava ARTE/Ranska.